Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

enTechno 2012

 Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και έρχεται ο μήνας των φεστιβάλ, Σεπτέμβριος. Το ενTechno είναι ένα απο αυτά. Ύστερα απο μόλις τρείς επιτυχημένες διοργανώσεις έχει καθιερωθεί ως σταθμός για τους οπαδούς της house και techno σκηνής στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Φέτος ξεκινάει στις 21 του μήνα και θα διαρκέσει 2 μέρες. Κάπου στα μεσάνυχτα της παρασκευής οι πόρτες του six dogs θα ανοίξουν για να υποδεχτούν τους clubbers μετά απο ένα υποτονικό καλοκαίρι.
 Το εισιτήριο κοστίζει € 20 (ημερήσιο) και € 30 (διήμερο).
Από τα φετινά ονόματα συμπεραίνουμε οτι το enTechno θα είναι πιο techno από ποτέ. Πιο συγκεκριμένα το line up έχει ως εξής:

Παρασκευή 21/09

-Delta Funktionen (Delsin, Modal Analysis)

Το πραγματικό του όνομα είναι Niels Luinenburg και κατάγεται απο την Ολλανδία. Ξεκίνησε την παραγωγή μουσικής το 2008 ως Delta Funktionen. Κάμποσα χρόνια πριν και ακούγοντας δίσκους στο δισκάδικο οπου δούλευε πήρε επιροές απο Detroit techno και Chicago house. Πλέον η μουσική που μιξάρει είναι ένα μείγμα απο Detroit techno, Chicago house, old school electro και Italo disco.



-Jichael Mackson live (Musique Risquée, Hartchef)

Ο κατά κόσμον Boris Steffen είναι γερμανός και ζεί στο Μόναχο. Το προσωνυμιο του προέκυψε τυχαία απο ένα αστείο και κράτησε περισσοτερο απ όσο ο ίδιος περίμενε.



-Kenneth Christiansen (Echocord Records)

O Δανός Kenneth Christiansen την τελευταία δεκατετία παίζει σε club όπως το Fabric και το Panorama Bar και εμφανίζεται συστηματικά σε μερικά από τα πιο γνωστά φεστιβάλ του κόσμου όπως το Sonar και το Roskilde. Παράλληλα τρέχει 2 πολύ γνωστά label, την Εchocord & Echocord Colour ενώ είναι και συνιδιοκτήτης και μάνατζερ του Culture Box club στην Κοπενχάγη.



-Mr.Statik (Bpitch Control, Subbed Out)

Ο Στάθης Καλατζής γνωστός πλέον ως Mr.Statik γεννήθηκε το 1978 στο Βόλο όπου και μεγάλωσε. Οι μουσικές του επιρροές πάνε πίσω στο 1990 και στην ακμή της hardcore / breakbeat σκηνής.



Σάββατο 22/09

-Antony Collins (Scissor and Thread)

Γεννημένος στη γαλλία μεγάλωσε μεταξύ της γεννέτηράς του και αμερικής λόγω της καταγωγής πατέρα του. Ο τελευταίος, ιδιοκτήτης ενός στούντιο ηχογραφήσεων έδωσε στο γιό του jazz επιροές απο μικρή ηλικία. Στα 17 του o Antony αγόρασε τα πρώτα του decks και ξεκίνησε τις εμφανίσεις σε τοπικά κλάμπ. Αργότερα μετακομίζει στο παρίσι και κάνει εμφανίσεισ σε κλαμπ όπως το Rex και το Le Batofar.


-Avatism (live) (Dumb Unit, Vakant/IT)

Ο Ιταλός Thomas Feriero, με βάση του το λονδίνο πλέον, δεν αγόρασε τον πρώτο του δίσκο στα 10 και δεν είναι γόνος κάποιας οικογένειας jazz μουσικών. Είχε μια βαρετή και συνηθισμένη παιδική ηλικία και ίσα που έμαθε να παίζει ντραμς. Παρόλαυτα κατόρθωσε να κυκλοφορήσει τις παραγωγές του σε labels όπως Vakant, Dumb-Unit και Haunt.



-Conforce (live) (Delsin, Clone)

O Boris Bunnik όπως είναι και το πραγματικό του όνομα κατάγεται απο την Ολλανδία και συγκεκριμένα ένα μικρό νησάκι με το όνομα "Terschelling". Επηρεάστηκε απο κασσέτες που δανειζόταν απο τον ανηψιό του οπου ζούσε σε άλλη πόλη και τα πρώτα του ακούσματα ήταν house και rave. Από τα 15 ωσ τα 19 του έπαιζε σε διάφορα clubs και αυτό του έδωσε την αυτοπεποί8ηση που χρειαζόταν για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.



-Slydex (Modal Analysis, Reform)

Γεννήθηκε στην αθήνα κάπου στοα τέλη των 80's και οι αρχικές του επιροές ήταν απο τον πατέρα του ο οποίος συνέλλεγε δίσκους. Η μουσική που τον εν8ουσίασε αρχικά ήταν disco,pop και house. Αργότερα και ενώ είχε ηδη ξεκινήσει το DJing ανακάλυψε την techno και πλέον η μουσική του έχει επιροές απο techno,house και dub.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου